perjantai 30. marraskuuta 2018

6 viikkoa

Tiistaina kävimme pentujen kanssa eläinlääkärillä tarkastuksessa ja sirutuksessa. Tytöt ottivat sirutuksen pikku inahduksilla, Raksu vähän kiljahti. Pennuilla oli kaikki kunnossa ja ne tekivät hienosti pissat ulos ennen ja jälkeen tarkastuksen. Tarkastuksen aikana ja jälkeen ne alkoivat hyytyä ja lopulta nukkuivat kaikki.

Eläinlääkärin tarkastuksen ja sirutuksen jälkeen.

Höntti mukana tarkastuksella, rankkaa ilmeisesti oli.

Poikaset ovat jo kovia touhuamaan ja valveillaoloaika lisääntyy jatkuvasti. Ne kaipaavat uusia virikkeitä ja touhua, eivätkä väsähdä enää ihan hetkessä. Ne ovat saaneet putkiluita järsittäväksi ja possunkorvasiivut ovat myös mieleistä nakerrettavaa. Pahvilaatikko oli myös etenkin Mustin ja Täpliksen mieleen pureskeltavaa, kun siihen hampaat uppoavat hyvin. Ulkona pennut jaksavat juosta ja touhuta ja kun ulkoillaan aitauksen ulkopuolella, ne alkavat jo leviämään ympäriinsä, joten vahtiminen niissä on silloin. Nopeus ja ketteryys myös lisääntyvät jatkuvasti. Lilli-labbis on myös päässyt leikittämään pentuja.


Possunkorvasiivuja nakertelemassa.

Ruokailua, kaikilla on oma kuppi.

Höntti on nyt nukkunut yöt erillään pennuista, sillä on kova hinku iltaruoan jälkeen päästä oksentamaan pennuille, ja parikin tuntia ruokailusta se vielä saattaa oksentaa, joten se saa nyt ruoan mahdollisimman myöhään ja jää sitten yöunille sulattelemaan sapuskaansa. Aamulla se seurustelee pentujen kanssa ennen aamupalaa ja sen jälkeen sen täytyy taas muutama tunti sulatella ruokaansa. Höntti myös edelleen imettää, harvoin kyllä mutta pari kertaa päivässä kuitenkin. Onneksi vielä on pari viikkoa aikaa vieroittaa pennut, ettei tarvitse lähteä "suoraan tissiltä" uusiin koteihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti