sunnuntai 25. marraskuuta 2018

5 viikkoiset

Poikasilla on nyt ikää jo 5 viikkoa, olemme käyneet toisen kerran autoilemassa ja metsässä ulkoilemassa. Menomatkalla osa pennuista oli vähän levottomia kun olivat juuri heränneet touhuamaan, mutta paluumatkalla kaikki nukkuivat rauhassa kun energiat oli purettu.

Ahnas on todella ketterä ja nopea, metsässä viiletti hurjaa vauhtia muihin verrattuna, se onkin vähän pitkäjalkaisemman näköinen kuin muut. Ahnas on myös aikamoinen touhuli, siitä saisi varmaan kivan harrastuskaverin. Raksu vaikuttaa edelleen rauhallisimmalta mamman mussukalta, se viihtyy myös sylissä ja ihmisen vieressä nukkumassa. Mustikin on melko rauhallinen, mutta tykkää repiä leluja ja saa kyllä aika hyvät tappelut aikaan Täpliksen kanssa. Musti viihtyy myös hyvin sylissä, saattaa alkaa syliin nukkumaan. Täplis on myös touhukas, mutta tunkee myös syliin aina. Täplis on ehkä hieman dominoivan oloinen vaikka onkin pentueen pienimpiä. Tuimis on löytänyt touhuvaihteen ja repii mattoa ja on kova pomppimaan, mutta välillä edelleen istuu ja ihmettelee maailman menoa. Tuimis on myös eniten kiinnostunut muista koiristamme, kun ne ovat aidan takaa päässeet haistelemaan ja Lilli-labbis myös pentujen luokse tutustumaan. Höntti ei mielellään vielä muita koiria laske pentujen luokse, seuraa tarkasti aidan läpi haisteluakin.

Ulkoilua aitauksessa

Ulkoilua aitauksessa

Vierailijoita on käynyt lähes päivittäin pentuja katsomassa. Pennut tunkevat kimppuun ja ovat jo hyviä puremaan varpaista ja vaatteista. Välillä ne tuntuvat simahtavan vierailijoiden käydessä puolet nopeammin, kuin jos niitä itse yrittää viihdyttää ja saada rauhoittumaan nukkumaan. Ulkona käydään vähän väliä kun pennut ovat hereillä ja aika hyvin kakat jo tuleekin pihalle kaikilla. Musti tuntuu olevan tässä kaikista fiksuin, on ollut ovella menossa ulos kun tulee kakkahätä ja myös kun etsi kakkapaikkaa ja avasin oven niin juoksi heti pihalle, sisälläkin se useimmiten löytää paperille pissalle.
Syömärit rivissä, pennut ruokailevat omista kupeista.

Pennut ruokailevat neljästi päivässä, lihaa, pentunappulaa, kananmunaa, piimää, lohiöljyä ja muita lisukkeita vaihtelevasti. Höntti on myös löytänyt alkukantaiset vaistonsa ja alkanut oksentamaan ruokaa pennuille, joten sitä täytyy pitää syömisen jälkeen erillään pennuista jonkin aikaa että saa ruokansa sulateltua. Pennut toki syövät Höntin tarjoilut ahneesti ja Höntti on onneksi tähdännyt ulos tämän ruokintamuodon.

Video metsäreissulta muutaman päivän takaa.

Tänään otettiin uusia kuvia pennuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti