maanantai 19. marraskuuta 2018

Kuvia ja kuulumisia

Pennut kasvavat ja kehittyvät vauhdilla, koordinaatio ja tasapaino paranevat ja vauhti kovenee sitä mukaa. Ulkona käydään joka kerta kun menen pentujen luo ja aina ruokailujen yhteydessä, pissoja tuleekin jo tosi hyvin ulos kun useimmiten osaavat herätessään tulla suoraan pihalle kutsusta ja Höntin näyttäessä esimerkkiä. Myös kakkoja on tullut ulos hyvin, mutta Höntti kielloista huolimatta siivoaa ne sielläkin.

Ulkoilemassa pihalla

Höntti on nyt nukkunut pari yötä pois pentuhuoneesta minun makuuhuoneessa, niin pennut nukkuvat kerralla pidemmät yöunet, 6-7h putkeen. Aamulla Höntti kuitenkin haluaa aikaisin imettämään kun maitoa kertyy tisseihin, pennut nukkuisivat pidempäänkin.

Pennut ja Höntti saivat eilen toisen matokuurin ja nyt madotetaan kaikki muutkin koirat kun saatiin pakkaskelit. Pennut ruokailevat neljästi päivässä, lihapainotteisesti, mutta ovat saaneet lisänä vaihtelevasti turvotettua pentunappulaa, kermaviiliä, piimää ja kaurapuuroakin vähän.

Tänään käytiin autoilemassa ensimmäistä kertaa ja ulkoilemassa hiekkakuopalla. Pennut ottivat autoilun rauhallisesti ja taisivat nukkua lähes koko matkat kumpaankin suuntaan. Höntti oli tietenkin pentujen seurana näyttämässä mallia ja turvana. Hiekkakuopalla Höntti päätteli, että ihmiset kyllä huolehtii poiksista ja Höntti itse voi välillä viilettää rauhassa kauempanakin. Muita koiria se ei mielellään vielä päästä tutustumaan pentuihin, aidan takaa saa katsoa, mutta jos yrittää haistella aidan läpi, menee Höntti väliin. Lilli-labbis varmaan pääsisi ensimmäisenä leikkimään pentujen kanssa, mutta sen mielestä pennut ovat vielä aika hurjia.

Hiekkakuopalla ulkoilemassa

Kyläilijöitä on jo käynyt jonkun verran ja jatkuvasti lisää käy pentuja katsomassa, Höntti suhtautuu hyvin ja vaatii oman osansa huomiosta. Pennut tulevat jo kivasti ihmisen perässsä kutsuttaessa ja ulosmeno ja sisälle päin tulo ovat helpottuneet kun jokaista ei tarvitse erikseen kantaa. Paitsi jos pennuilla onkin vähän liian hyvä meno päällä ja ehtivät mennä monta kertaa edestakaisin ovesta, ennenkö kaikki ovat samalla puolella.

Musti ja Tuimis

Ahnas

Raksu

Täplis


Kaikki kuvat täällä, samassa kansiossa 4-viikkoiskuvien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti