sunnuntai 11. marraskuuta 2018

3 viikkoa ja maailma avartuu

Poikasilla on ollut paljon uutta viime aikoina. Kaksiviikkoisina reilu viikko sitten ne saivat ensimmäisen matolääkkeen ja kynnetkin leikattiin ensimmäisen kerran kun alkoivat olla jo sen verran terävät ja pitkät. Hampaat ovat puhjenneet, kulmahampaat ovat terävät ja Höntti selvästi ottaa tissiltä pois jos puree tissistä. Muuten imettää pentuja ja eivät vielä ole saaneet lisäruokaa, vaan maidolla on menty tähän asti kun hyvin ovat kasvaneet. Höntti toki syö reilusti, pääasiassa ateriat ovat tasaantuneet neljään kertaan päivässä. Tänään on poikasille luvassa ensimmäiset kermaviilimaistiaiset ja siitä sitten aloitellaan pikkhiljaa jauheliha-kermaviilimössöllä totuttelemaan kiinteään ruokaan.

Takkahuoneeseen tutustumassa ensimmäistä kertaa.

Poikaset ovat päässeet laajentamaan reviiriä pikkuhiljaa, ollaan käyty ensin tutustumiskäynneillä takkahuoneessa (josta tuli nyt pentuhuone) ja kodinhoitohuoneessa, joissa ovat päässeet viilettämään ja opettelemaan kävelyä isommalla alalla. Yöt ja vahtimatta ollessa ovat kuitenkin olleet vielä laatikossa. Höntti hyppää laatikkoon ja pois sieltä kun itse haluaa, aluksi se tuli vain ulos laatikosta ja pyysi avaamaan luukun mennessä, mutta nyt muutaman kerran itse hypännyt laatikkoonkin korkeamman laidan yli. Poikaslaatikko on ollut tähän asti makuuhuoneessa ja olen nukkunut Höntin ja pentujen kanssa, joten jatkuva palvelu on ollut saatavilla tarvittaessa. Öisin Höntti on yleensä halunnut 1-2 kertaa imettämään (ja myös ulos pissalle aina ensin), pennut nukkuvat siihen asti että se menee laatikkoon.

Tänään siirrettiin laatikko takkahuoneeseen, josta tuli poikashuone nyt loppuajaksi. Siitä pääsee suoraan ulos, joten sisäsiisteyden harjoittelu käy sitten helpommin ja laattalattia on helppo pitää puhtaana eikä ole niin liukaskaan tassujen alla. Poikaslaatikko siirrettiin myös ja siihen pennut menevät vielä yöksi, jotta ovat rauhallisempia kun on vähemmän touhuttavaa ja Höntti saa nukkua rauhassa laatikon ulkopuolella ja käydä imettämässä silloin kun haluaa. Pissat tulevat välillä hyvin pissa-alusille kun pennut malttavat etsiä pissapaikkaa, mutta usein vielä lirisee myös mihin sattuu. Höntti koettaa kyllä ahkerasti edelleen siivota kaikki pentujen pissat ja kakat, mutta eiköhän se vähene pikkuhiljaa kun alkavat saada kiinteää ruokaa.

Kuvasin aamulla videon kun oltiin kodinhoitohuoneessa poikasten kanssa.
Sen pääsee katsomaan tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti