torstai 15. marraskuuta 2018

4-viikkoisten touhuja

Poikasille tuli tänään 4-viikkoa ikää ja kaikenlaista uutta on ollut taas. Ensimmäisiä (Höntille tuttuja) vierailijoita on käynyt viikon aikana pentuja katsomassa ja Höntti on suhtaunut hyvin ja esitellyt mielellään poikasiaan, joten nyt alkaa enemmän käymään vieraita ja pennunkatsojia tutustumassa.

Ensimmäiset totuttelut kiinteään ruokaankin on tehty ja jauheliha-kermaviilisörsselillä aloiteltu. Pennut syövät ahneesti, jokainen omasta kupistaan jotta saavat sopivasti ruokaa kaikki. Ruokailukertoja on lisätty päivittäin ja tänään saavat jo neljä ateriaa ja sillä jatketaan luovutusikään saakka. Höntti imettää vielä, mutta on jo hieman harventanut imetyskertoja.

Pennut pääsivät eilen ensimmäistä kertaa ulos ja nyt ollaankin käyty pihalla jo useita kertoja. Pieniä hetkiä olemme kerrallaan, kun on kuitenkin melko viileää ja kosteaa. Pissojakin on saatu jo ulos hyvällä taktikoinnilla. Sisällä suurin osa pissoista tähdätään paperille, mutta leikin tiimellyksessä osa myös lirahtaa mihin sattuu. Höntti siivoaa edelleen pentujen pissat ja kakat jos ehtii.

Toissapäivältä video, jossa Höntti leikittää ja opettaa poikasia.

Tältä päivältä uusia kuvia pennuista.

Pennuilla alkaa olla jo vauhtia ja ympäristö kiinnostaa, samoin tulevat ihmisen perässä ja heti on joku sylissä kun istuu pentuhuoneen lattialle. Jonkinlaisia luonne-erojakin alkaa hahmottua pikkuhiljaa.

Musti on varsinkin oikein sylikoira, joka kiipeää syliin ja viihtyy pitkäänkin siliteltävänä,
se vaikuttaa muutenkin rauhallisimmalta. 
Täplis viihtyy myös hyvin sylissä, mutta on muuten aikamoinen touhottaja ja topakka tapaus.
Ahnas on myös kova touhuamaan ja sillä riittää monesti virtaa pisimpään, kun muut jo hyytyvät. 
Tuimis on rauhallisemmasta päästä, välillä istuu ihmettelemässä mutta sitten taas pomppii ympäriinsä ja on topakkana.
Raksu on hieman rauhallisempi myös ja oikea mammanpoika,
se hakeutuu eniten Höntin viereen nukkumaan ja Höntti myös leikkittää ja nujuuttaa sitä eniten.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti