sunnuntai 30. elokuuta 2020

Viimeisen viikon touhuja

Sanin pennuille tuli tiistaina ikää 8 viikkoa, ja pennut lähtevät viikonlopun ja maanantain aikaan omiin koteihinsa. Viimeisen viikon aikana olemme touhunneet monenlaista pentujen kanssa. Pennut ovat käyneet metsässä ulkoilemassa, kyläilemässä Höntin, Tuikun ja Lillin luona ja jokainen myös yksi kerrallaan hieman ihmisten ilmoilla katsomassa autoja ja pyöräilijöitä, sekä uudenlaista ympäristöä. 

Metsäretkellä

Metsässä


Pennut ovat reippaasti touhunneet ja suuri onnistumisen kokemus oli kyläreissulta palatessa täysin hiljainen automatka, yleensä kun nämä ovat vähintään sen 10min jaksaneet autoilua protestoida hyvinkin äänekkäästi. Parin tunnin kyläreissu oli kuitenkin saanut pennuista virrat pois siihen malliin, että kaikki rauhoittuivat autoon.

Lilli leikittää pentuja kyläilyreissulla.


Vierailijoita on edelleen käynyt melkein joka päivä, välillä useampikin porukka samana päivänä. Pennut suhtautuvat innokkaasti vieraisiin ja kengännauhat, housunlahkeet ja takinhelmat ovat hampaiden tutkittavana.

Pihalla vapaasti ulkoillessa pennut kiipeävät innokkaasti joka paikkaan, mihin vain pääsevät. Välillä itselle tulee kiire hakea pentuja pois sellaisista paikoista, jotka ovat turhan vaarallisia, esim. kiikkerät puupinot puuvajassa. Nyt on löytyneet myös mielenkiintoiset kolot, kuten rappusten alunen ja puuvajan alunen. Vapaana ulkoilu tapahtuukin vain, kun on vähintään kaksi ihmistä katsomassa pentujen perään.

Pennut ovat syöneet viime aikoina 50/50-mallilla kuivanappuloita ja lihaa. Ruokinta on ollut 4x päivässä ja kaikille maistuu ruoka hyvin ja kupit tyhjenevät vauhdilla. Puruherkkuina nahkarullien lisäksi ovat saaneet possunkorvan paloja ja kuivattuja broilerin kauloja, jotka pennut rouskuttelevatkin mielellään.

Lisää kuvia ja videoita Facebookissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti