lauantai 1. elokuuta 2020

4-viikkoisten touhuja

Pirkko, Umbra, Okra, Monni ja Sienna


Pennuille tuli tiistaina ikää 4 viikkoa. Pennut ovat viettäneet päivät pentuhuoneessa ja yöt vielä toistaiseksi laatikossa. Olemme ulkoilleet päivittäin kelien mukaan, nyt käydään jo sateellakin pikaisesti pihalla. Lämpimällä kelillä pennut ovat olleet parikin tuntia kerralla ulkona ja nukkuneet pihalla myös päiväunia. Pennut osaavat jo vähän painia keskenään ja leikkisyyttä alkaa näkymään enemmän. Sani imettää pentuja vielä usein. Tiistaina aloiteltiin kiinteisiin ruokiin tutustuminen jauhelihan ja kerman sekoituksella. Pennut syövät kiinteitä ruokia nyt kahdesti päivässä, ruokintakertoja lisään sitä mukaa kun vaikuttavat nälkäisemmiltä ja Sani vähentää imetystä. Pennut maistelevat sika-nautajauhelihaa ja broilerjauhelihaa kermaviilillä löysytettynä ja kalkkia, sinkkiä ja D-vitamiinia lisättynä sekaan.

Pennut ovat vielä kovin tasaisia luonteiden puolesta, Pirkko on hyvin touhukas ja hieman dominoivamman oloinen ja Monni 3.0 samantyylinen erittäin leikkisä ja vauhdikas kuin Sani pienenä. Monni tekee hauskoja loikkia leikkiessään. Pirkko on kova heiluttamaan häntää, kun sille alkaa jutella ja muutenkin hyvin ihmisen perään, nukkuu mielellään päiväunet paidanhelmassa. Uroksista Umbra touhuaa monesti enemmän omia juttujaan, kun muut pennut ovat yhdessä kasassa. Sienna on uteliain ja Okra vaikuttaa rauhallisimmalta, tosin sillä on rajuimmat otteet muiden kanssa leikkiessä. Pirkolla ja Siennalla vaikuttaa olevan parhaiten kehittynyt motoriikka tässä vaiheessa. Kaikki pennut viihtyvät hyvin sylissä ja väsyneenä nukahtavatkin mielellään syliin tai viereen.

Viime viikonloppuna pennut saivat toisen matokuurin ja samalla madotettiin koko muukin koiralauma. Vierailijoita on käynyt melkein joka päivä ja myös ensi viikolle on myös useita tapaamisia sovittuna. Pennut saavat hyvin sosiaalistamista ja näkevät vieraita ihmisiä. Sani on ottanut vieraat hyvin vastaan ja mielellään esittelee pentuja, vaatien tietysti itsekin osansa huomiosta. Kaiken pennuilta, töiltä ja oman lapsen hoidolta liikenevän ajan olen nyt itse viettänyt marjoja keräämässä, aikuiset koirat pääsevät vuorollaan mukaan suolle tai metsään.

Pirkko


Monni

Okra

Umbra

Sienna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti