torstai 20. lokakuuta 2016

4 viikkoa!

Pennuilla on nyt 4 viikkoa täynnä. Painoa oli tänään Kiukulla 2,25kg, Rauhalla ja Riehulla 2,68kg ja Möykyllä 3kg.Kuvia tältä päivältä tässä linkissä.

Ulkoilemme monta kertaa päivässä ja pissoja ja kakkoja onkin tullut pihalle ihan hyvin. Möykky tuntuu olevan parhaiten sisäsiisteyshommasta hajulla, tytöillä helpommin lirahtaa minne sattuu.

Ruokaan on totuteltu tässä pikkuhiljaa, Santralla tuntuu riittävän myös hyvin maitoa edelleen. Pennut saivat tänään jo neljästi pienet annokset ja siten on nyt tarkoitus jatkaa luovutusikään asti. Jauheliha-kermaviilimössöllä (+lisät) on menty edelleen.

Pennut ovat saaneet vapaammin kulkea pentuhuoneessa ja kodinhoitohuoneessa ja ne tutkivatkin mielellään ja juoksentelevat. Välillä sitten yritetään päästä pentuaitaukseen aidan läpi hirveällä raivolla kun ei voi yhtään miettiä missä se portti olikaan.

Pennut ovat myös seurustelleet aina välillä yksi kerrallaan ihmisten ja muiden koirien kanssa, tosin Kassu ja Jalli kyllä välttelevät pentuja mahdollisuuksien mukaan ja yrittävät esittää etteivät edes näe niitä...

Riehu on kunnostautunut aitoihin jumittumisella, tänään kuono jäi ensin metallihäkin väleihin ja sitten pentuaitaukseen. Riehuhan se oli joka jäi myös päästään jumiin ulkoaitaukseen, mutta eipä näytä oppivan kun jatkuvasti pitää sitä nokkaansa joka väliin änkeä.

Vauhti lisääntyy päivittäin ja ketteryyskin pikkuhiljaa perässä. Toisiaan purevat ja kiusaavat, aina sitä nukkuvaa pitää mennä jalasta tai korvasta ravistelemaan ja onhan se kivaa jos se vinkuukin vielä!

Riehu tykkää leikkiä ja härkätä muita, se on tosi touhukas. Rauha on aika tosikko, jos sitä menee haastamaan niin tulee helposti tappelu, murisee häntä selällä oikein nohevana myös Santralle kun leikkivät. Kiukku on melko leikkisä, sekin yrittää kiusata isompiaan. Möykky sitten yrittää kiivetä toisten selkään...

Kyllä ne myös juoksentelevat ja maistelevat pyyhettä/sanomalehteä/kasvien lehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti