torstai 13. lokakuuta 2016

3 viikkoiset poikaset

Pennut ovat tänään 3 viikkoa!

Kasvaneet ovat hyvää vauhtia, Möykky tänään 2,2kg, Rauha ja Riehu 2kg ja Kiukku 1,8kg. Kulmahampaat ovat puhjenneet ja etuhampaat tuntuvat selvästi ienten läpi. Santra imettää vielä usein pentuja ja kun kasvuvauhti on ollu hyvää niin toistaiseksi ei olla vielä lisäruokintaa aloitettu.

Niillä alkaa olla jo touhuja, välillä äristään kovasti ja purraan toisiaan kuonoista. Luonne-erojakin löytyy jo jonkin verran, saa nähdä miten nuo tässä vielä muuttuvat.
Rauha on nykyään Raivo-Rauha, ärripurri saa rähinät aikaan muiden kanssa ja myös sylissä veti kunnon raivokohtauksen alkuun. Rauha vetää menemään häntä tötteröllä, mutta välillä myös pysähtyy istumaan ja ihmettelemään.


Riehu on porukan uteliain ja jaksaa touhuta yleensä vielä hetken kun muut jo sammuvat. Vauhtia tuntuu riittävän ja joka paikkaan pitää mennä. Riehu on myös melko äänekäs välillä ja viihtyy sylissä hyvin.


Möykky on myös melko utelias, äänekäs ja touhuilee reippaasti. Vähän löytyy myös samaa kiukuttelua kuin Rauhalla. Syliraivarit oli Möykylläkin, nyt on jo rauhallisemmin sylissä.


Kiukku on ehkä hieman rauhallisempi kuin muut pennut, tosin sillä tuntuu motoriikka kehittyvän päivän myöhemmässä kuin muilla (kävely, leikkiminen) joten se saattaa vaikuttaa tässä vertailussa. Kovasti tekee murinahyökkäyksiä ja samalla häntä vispaa. Kiukku viihtyy myös sylissä hyvin.


Laitettiin pentulaatikon viereen aitaus, johon on sitten välillä nostettu pennut laatikosta seikkailemaan. Aitaukseen laitoin metalliritilän ja puuritilän niin tottuvat erilaisiin alustoihin ja saavat vähän motoriikkaharjoitusta puuritilän yli kävellessä. Kaikki ylitävätkin nämä "esteet" sujuvasti, eivätkä niistä ole välittäneet yhtään. Tyhjän ruokakupinkin on tainnut jokainen käydä testaamassa, että miten siitä yli kävellään. Muuten aitauksessa on muovisia mattoja sanomalehden päällä, niin ei ole liukas ja tassut pitää paremmin kun yritetään hyökkiä vauhdilla.

Linkki videoon ja kuviin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti