keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Pentuhömppää

Pennut ja Lysti-emo voivat hyvin. Lystillä on maitoa riittänyt hyvin ja pennut ovat kasvaneet hyvin. Painot nyt 1,6-2,3kg. Aloitimme viime viikonloppuna totuttelun kiinteään ruokaan, kermaviili-jauhelihaseoksella. Pennut ovat nyt saaneet tätä pienet nokareet 1-2 kertaa päivässä.

Pennut saivat samalla myös vesikupin ja Noppa ja JR innostuivatkin heti tututstumaan kuppiin myös sisäpuolelta (tulevat vepeilijät!) ja kaikki muutkin pennut oppivat juomaan kupista ja välillä myös testaavat miltä se vesi tuntuu tassuissa. Kuppi tyhjenee nopeasti ja pyyhe kupin alla on litimärkä.

Viikonloppuna on seuraava madotus ja samalla madotamme perheen kaikki muutkin koirat Lystin ja pentujen lisäksi. Viikonloppuna suunnittelimme myös että laajennetaan pennuille koko pentuhuone jatkuvasti käyttöön. Nyt ne ovat vielä nukkuma-ajat pentulaatikossa + pikku aitauksessa, josta ne vapautetaan pentuhuoneeseen syömään ja tutkimaan.

Lysti käy jo normaalit lenkit, lenkkeilee mielellään. Nyt olemme pari yötä nukkuneet Lystin kanssa pois pentuhuoneesta. Pennut nukkuvat kerralla pidemmät unet kun Lysti ei ole paikalla, jopa 5 tuntia putkeen ja nukkuisivat pidempäänkin, mutta Lystin täytyy jo silloin päästä imettämään.

Pentujen kynnet on leikattu toisen kerran ja kaikki olivat oikein esimerkillisen rauhallisesti. Ne alkavat jo painia vähän keskenään, murisevat, välillä kuuluu melkein haukkua ja Kolmiokylki jopa ulvoi kerran! Kaikki ovat myös alkaneet ottaa kontaktia ihmisiin ja pennut pääsevätkin päivittäin monta kertaa syliin ja siliteltäväksi.

Muutamat ensimmäiset testivieraatkin (tuttuja) kävivät ja Lysti pienen alkuhämmennyksen jälkeen suhtautui hyvin, rauhoittui imettämään ja nukkumaan vieraiden käsitellessä pentuja.

VIDEO PENNUISTA

Vielä on vähän pienemmät tassut kuin emolla :)

Sahalaita

Noppa ja Kolmiokylki

Ylläri ja Läiskä etualalla

Koko pentuporukka

Kolmiokyljellä emo tyynynä

Sahalaita vesimaistelulla

Sahis

Sahis maistaa

Yllärin haukotus

Ylläri

JR

JR

Kanada

Musti maistelemassa vettä

Kolmioniska

Kolmipilkku

Läsikä tutustuu kuvauskalustoon

Läiskyttäjä

Nopan tassut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti