perjantai 17. heinäkuuta 2020

Sanin 2-viikkoiset pennut

Sanin pennuille tuli tiistaina 2vko ikää. Kävelyharjoitukset isommassa laatikossa sujuvat hyvin, välillä pennut leviävät ympäri laatikkoa, toisinaan taas kerääntyvät yhteen tai kahteen kasaan nukkumaan. Pennuilla alkavat silmät olla raollaan, tänään jo kaikilla selkeästi. Eilen otimme pennuista kuvat ja ne pääsivät samalla haistelemaan lämmintä ulkoilmaa terassille. Pennut nuuskuttelivat ilmaa tarkasti. Sani on viihtynyt paljon pentujen kanssa ja hoitaa niitä hyvin, mutta myös lenkkeilee mielellään. Sani imettää ja nuolee pennut puhtaaksi pentulaatikossa, mutta sitten viihtyy pitkiäkin aikoja laatikon ulkopuolella. Pennut saivat eilen ensimmäisen matolääkkeen, ihmeissään maiskuttelivat tahnan. Kaikki pennut ovat hyvin kasvaneet ja 1-1,2kg painoisia ovat nyt.

Kaikki kuvat pennuista facebookissa.

Maitobaari aukesi terassille kuvausten jälkeen.
Tänään askarreltiin pentuaitaus ulos, niin pennut pääsevät ensi viikolla lämpimien kelien myötä jo hieman ulkoiluunkin tutustumaan ja aitaus on sitten jatkossa päivittäin useita kertoja käytössä kun pennut opettelevat ulkoilua ja sisäsiisteyden alkeita. Myös pentuhuoneeseen siirtyminen laatikosta on kohta edessä, kun silmät kunnolla aukeavat niin pennut kaipaavat jo lisää tilaa ja tutkittavaa ympärilleen.

Sienna, Monni3.0, Umbra, Pirkko ja Okra


Pentulaatikko jatkaakin tällä kertaa suoraan tehtäväänsä, kun landseerpentue syntyy Avalle elokuun puolivälin paikkeilla. Meillä on luvassa jännittäviä ja kiireisiä aikoja, kun kaksi pentuetta on 2-3 viikkoa yhtä aikaa kotona. Onneksi tilaa löytyy molemmille pentueille ja emoille myös omaan rauhaansa. Ava saa makuuhuoneesta pentulaatikkoineen oman valtakuntansa, kun Sanin pennut ovat siirtyneet takkahuoneeseen, josta pääsee myös suoraan ulos pentuaitaukseen ulkoilemaan.

Kotisivuilla tarkempia tietoja Avan tulevasta pentueesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti