sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Pennut 5vrk

Pennuilla on nyt ikää jo 5vrk. Sani hoitaa pentuja hyvin ja on huolehtivainen emo. Se viihtyy paljon pentulaatikossa, mutta nyt malttaa toisinaan makoilla laatikon ulkopuolellakin. Ensimmäisinä päivinä Sania sai tosissaan houkutella pois laatikosta, että päästään ulkona käymään. Kiirellä myös tultiin aina pentujen luo takaisin. Tänään Sani kävi jo vähän lenkkeilemässäkin ja olisi Möykky-veljensä kanssa mielellään ulkona leikkinytkin.

Pentukasa

Ensimmäiset yöt olivat varsin levottomia, kun Sani läähätti paljon ja yritin sitten välillä sitä kysellä ulos, kun arvelin että sillä voisi olla tarve päästä käymään pihalla. Läähätys taisi olla kuitenkin enemmän kuumuutta, hormonitoiminnan muutoksia ja maidonnousua. Useimmiten se ei halunnut lähteä laatikosta ja yritimme sitten jatkaa unia. Nyt on Sanilla olo tasoittunut synnytyksen jälkeen ja yöt olleet levollisempia.

Välillä rennompaa pentujen hoitoa.

Saatiin pennuista otettua tänään yksilökuvat. Sani seurasi tarkasti jokaisen pennun mukana, kun ne otettiin kuvattavaksi, mutta suhtautui kuitenkin luottavaisesti tilanteeseen ja tuli viereeni istumaan, kun heiluin kameran kanssa. Sani on suhtautunut muutenkin ihanan luottavaisesti minuun ja läsnäolooni pentulaatikon äärellä. Pentujen punnitusta se seuraa tarkasti, alkuun kuono oli aina mukana punnituskulhossa, mutta nyt malttaa katsella rauhassa, kun pyydän odottamaan siksi aikaa, että saan pennut punnittua.

Pentulaatikko, katos ja pienempi alkulaatikko.

Sanille maistuu ruoka hyvin ja maitoa tuntuu olevan riittävästi. Painoa ovat kaikki pennut saaneet hyvin, syntyessään pienin Sienna on jo tuplannut syntymäpainonsa ja urokset ovatkin tällä hetkellä aika samankokoisia. Pirkko on porukan mörssäri ja Monni 3.0 tällä hetkellä pienin. Pentujen painot, suluissa syntymäpaino:

Monni 3.0 420g (267g)
Pirkko 535g (300g)
Okra 490g (292g)
Umbra 499g (274g)
Sienna 484g (232g)

Monni 3.0 punnituksessa.


Kuvat pennuista facebookissa, ne pääsee katsomaan tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti