sunnuntai 9. joulukuuta 2018

7-viikkoiset

Pennuilla on ollut kovasti touhua, on autoiltu ja käyty metsässä ulkoilemassa ja vieraita on lähes päivittäin myös ollut pentuja katsomassa. Pentujen valveillaoloaika pitenee jatkuvasti ja niiden aktivoimiseen kuluu enemmän aikaa. Metsässäkin jaksettiin jo aika pitkä lenkki ja virtaa oli juosta ja leikkiä ja tapella. Vauhti ja ketteryys myös kasvavat (vauhti nopeammin kuin ketteryys) ja välillä kiidetäänkin jo aika hurjaa kyytiä.

Pennut olivat myös kaksi ja yksi kerrallaan tutustumassa muihin koiriin yläkerrassa. Useampaa ei kerralla uskaltanut ottaa seikkailemaan, kun porrasaukon vahtimisessa täytyy olla tarkkana. Pennut viilettivätkin reippaasti isomman koiralauman keskellä ja Möykky ja Lilli touhusivat kiinnostuneina pentujen kanssa. Kassu ja Jalli eivät olleet kiinnostuneita lähempään tuttavuuteen ja Höntti touhuili mukana vahtimassa. Pennut tutkivat reippaasti ympäristön ja alkoivat sen jälkeen leikkiä, ei paljon hetkauttanut päätyä muiden koirien keskelle (tosin olivat kaikkiin jo vähintään aidan takaa tutustuneet) vaikka Möykkykin aika tungettelevan kiinnostuneena seurasi pentujen liikkeitä.

Höntti on jo aikalailla lopettanut imetyksen (onneksi) ja pari kertaa päivässä antaa pentujen imeskellä alle puoli minuuttia, mutta sitten hyppii pois ja komentaa pentuja. Ei sillä myöskään enää kerry maitoa tisseihin, joten eiköhän vieroitus tule valmiiksi ennen kuin pennut lähtevät koteihinsa. Ruokailun jälkeen Höntillä on edelleen kielto (ja hinku päästä)pentujen luokse ja illalla se jää yöunille syötyään. Muuten se viihtyykin jo aika hyvin pois pentuhuoneesta ja haluaa vain silloin tällöin tarkistamaan mitä pennuille kuuluu ja mukaan, kun vieraita tulee pentuja katsomaan. Pennut ovat olleet myös autoilemassa ja ulkoilemassa ilman Hönttiä ja Höntti on ulkoillut ja lenkkeillyt pääosin muiden isojen kanssa. Ulkona Höntti pitää pennuille seuraa sen verran kuin haluaa ja loikkaa sitten pois pentujen aitauksesta.

Pikkuhiljaa täytyy alkaa valmistautumaan siihen, että pennut lähtevät omiin koteihinsa. Hoito-ohjeiden ja muiden tarpeellisten paperien mapitus ja pentupakettien kasaaminen pentujen mukaan on alkanut. Ensi viikolla niille tulee jo kahdeksan viikkoa ikää ja ensimmäiset lähtevät loppuviikosta. Osa on kuitenkin vielä seuraavaan viikkoon. Toivotaan vielä hyviä ulkoilukelejä, jotta päästään pihalla touhuamaan pentujen kanssa.

Kuvia 7-viikkoisista hiekkakuopalla ulkoilemassa perjantailta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti