tiistai 30. kesäkuuta 2020

Meillä on pentuja!

Sani tuli meille juhannuksena odottelemaan tulevaa synnytystä. Viime viikolla tapasimme jo osaa pennuista kiinnostuneita perheitä. Viikonloppuna laitoimme pentuhuoneen valmiiksi ja eilen laitoin laatikkoon pyyhe- ja lakanarievut valmiiksi pesintää ja synnytystä varten. Odottelin kuitenkin, että synnytys menisi loppuviikolle, kun perjantaina vuorokausia ensimmäisestä astumisesta olisi 63.
Sani


Maja hyväksytty.


Sani ihastuikin katettuun laatikkoon heti ja alkoi siellä viihtyä ja illan edetessä myös kuopia alusia. Lämmöt olivat illalla 37, joten mietin, että voiko se jo alkaa kohtapuoliin synnyttämään. Ruoka kuitenkin maistui vielä kymmenen maissa. Se halusi kuitenkin myöhään vielä ulos tarpeilleen. Sanin olemus alkoi olla levottomampi ja se läähätteli kovasti, välillä kuitenkin kävi lepäämään ja sain itsekin torkuttua. Puoli viiden maissa Sani halusi taas ulos ja kävimme pikaisesti pihalla. Sen jälkeen ei enää uni tullut kummallekkaan ja alkoi olla aivan selvää, että pennut syntyvät tänä aamuna, tiineysvrk 60. Lämmöt pysyttelivät kuitenkin edelleen 37 asteessa.

Sani kelpuutti laatikon pesäkseen ja asettui sinne synnyttämään. Muutamilla ponnistuksilla syntyi ensimmäinen pentu klo 5.40. Vaalea narttupentu 267g, "Monni 3.0". Sikiöpussi puhkesi pennun tullessa ulos ja Sani alkoi heti pentua nuolemaan. Hetken kuluttua se sai napanuoran poikki, jälkeiset jäivät vielä tulematta. 5.55 syntyi seuraava pentu, vaalea uros 292g "Okra" ja 6.05 seuraava, vaalea parkki uros 232g "Sienna". Molemmat syntyivät sikiöpussien sisällä. Kolmen pennun jälkeen Sani piti puolen tunnin tauon ja putsaili pentujaan. Seuraava pentu syntyi 6.45, parkki uros 274g "Umbra" 7.07 syntyi vielä parkki narttu 300g, "Pirkko". Sanin synnytys sujui nopealla tahdilla, se ponnisti pennut tehokkaasti, parin pennun kohdalla kiljahtaen kivusta pennun syntyessä. Sani söi jälkeiset ja putsasi pennut, sekä alkoi hoitaa pentuja heti innokkaasti. Pennut olivat kaikki virkeitä ja reippaita heti syntyessään, vaikka melko pienikokoisia. Jännä nähdä mitä nuo värit oikeasti ovat, kun Sienna on vaalentunut kuivuessaan lähes Okran ja Monnin väriseksi.

Vastasyntyneet emon lämmössä.


Väsynyt emo ja nälkäiset pienet.


Yhdeksän maissa sain houkuteltua Sanin syömään energiavälipalan lihaa ja kananmunaa, juustolla ja kermalla höystettynä, myös nappulat maistuivat tämän päälle. Nappasin Sanin samalla hihnaan ja vein käymään ulkona pissalla. Kiireellä tultiin takaisin laatikkoon poikasten seuraan. Sani on hoitanut antaumuksella pentuja ja pennut ja Sani voivat hyvin 🧡

Koko porukka maidoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti